Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Villa leeggehaald na vastgoedruzie

28 OKT 2014 Bart Mos

Hilversum - Vastgoedondernemer Feike Siewertsz van Reesema, broer van X-Factor winnaar Jaap Reesema, moet zich voortaan fietsend bewegen door Hilversum, in plaats van cruisend in een van zijn fraaie grijze Porsches.

Feike Siewertsz van Reesema
Feike Siewertsz van Reesema
Foto: Ronald Bakker

Multimiljonair Max Abram, eigenaar van New York Pizza, liet beslag leggen op onder meer een Porsche Macan, een 911 Carrera en een bromfiets van de vastgoedman.

Dit blijkt uit documenten in handen van De Telegraaf. Ook werd afgelopen donderdag in Van Reesema’s riante Hilversumse villa zijn volledige huisraad geveild. Kopers moesten de inboedel, waaronder diverse kunstvoorwerpen en keukenapparatuur, ter plekke contant afrekenen. Een voorgenomen beslag op de villa zelf, die het stel een jaar geleden aanschafte voor 1,5 miljoen euro, mislukte doordat het huis volledig op naam staat van de vriendin van Van Reesema. 

Aanleiding voor de beslagregen bij de vastgoedondernemer, die enkele jaren geleden nog werkte voor het vastgoedbedrijf Pinnacle van prins Bernhard junior, vormt een ruzie over een lening van textielmiljonair Max Abram, die volgens zakenblad Quote op nummer 135 in de rijkenlijst staat met een geschat vermogen van 190 miljoen euro.

Van Reesema leende vijf jaar geleden ruim een miljoen euro van Abram, maar zou deze lening slechts voor een klein deel hebben afgelost, waardoor het openstaand saldo op dit moment nog ruim 900.000 euro bedraagt. Een van de in beslag genomen Porsches, die Abram met een takelwagen liet wegslepen, is inmiddels geveild voor 78.000 euro. De brommer bracht 2000 euro op.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%