Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Haagse vluchtelingen maand langer in opvang

04 NOV 2014

DEN HAAG - De twintig vluchtelingen die in een opvangplek in Den Haag zitten, mogen daar een maand langer blijven. De opvang is verlengd tot 8 december. Dat heeft de gemeente Den Haag dinsdag bekendgemaakt. De mensen hadden eigenlijk afgelopen zaterdag weg moeten zijn.

De vluchtelingen zaten eerder in de Sacramentskerk in Den Haag.
De vluchtelingen zaten eerder in de Sacramentskerk in Den Haag.
Foto: Jim Hoogendorp/Nederlands Persfotobureau

De asielzoekers waren in september overgebracht naar het gebouw aan de Zilverstraat. In de winter worden daklozen daar opgevangen. Dat komt niet in de problemen door de verlenging, schrijft de gemeente. Den Haag benadrukt dat de opvang niet nog een keer wordt verlengd. In de komende weken moeten de mensen meewerken aan vertrek uit Nederland of asiel aanvragen, zodat ze door het Rijk worden opgevangen.

De groep vluchtelingen die naar de Zilverstraat was gebracht, bestond aanvankelijk uit ongeveer zestig mensen. De meesten van hen worden inmiddels opgevangen door het Rijk. Drie mensen werken mee aan vertrek en één persoon is „met onbekende bestemming vertrokken”, meldde de gemeente eerder.

De vluchtelingen zaten eerder in de Sacramentskerk in Den Haag. Daarvoor hadden ze in een tentenkamp bij het Centraal Station gebivakkeerd. De vluchtelingen komen uit landen als Irak, Afghanistan, Egypte, Rusland, Tadzjikistan en Somalië.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%