Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Asscher betreurt kwestie Turkse Kamerleden

14 NOV 2014

DEN HAAG - PvdA-minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) betreurt het dat de Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk de fractie hebben moeten verlaten. Dat liet hij vrijdag voorafgaand aan de ministerraad weten.

Minister Lodewijk Asscher.
Minister Lodewijk Asscher.
Foto: ANP

De minister stelt dat hij donderdag niet bij het overleg over de kwestie betrokken was en dat de fractie het besluit heeft genomen. Hij noemde het desgevraagd „onzin”, dat Turken niet welkom zouden zijn binnen de PvdA.

Een functionaris van de Turkse ambassade, die belast is met religieuze zaken, feliciteerde Kuzu en ztürk via Twitter eerder met hun „dappere en eerlijke positie.” Asscher wilde niet op die uitlatingen ingaan.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) liet weten de kwestie schadelijk voor zijn partij te vinden, maar hij noemde het onvermijdelijk dat de twee uit de fractie zijn gezet. „Het is een verdrietige aangelegenheid”, aldus de burgemeester.

Ook minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken kenschetste de kwestie als „triest”. Hij wilde nog niet vooruitlopen op de mogelijke effecten die deze aangelegenheid op zijn partij kan hebben.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
OZO3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - 0.0%