Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: DIRK HOL

Vervoersverbod pluimvee overtreden

18 NOV 2014

DEN HAAG - Het vervoersverbod voor pluimvee in verband met vogelgriep is tot nu toe zeker twee keer overtreden. De politie heeft maandag tweemaal vrachtwagens aangehouden met daarin slachtafval van pluimvee, zo maakte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag bekend. Dat gebeurde in noordoost-Nederland en Noord-Holland.

De NVWA trof in Noord-Oost Nederland een rijdende vrachtwagen met slachtafval van pluimvee aan. In Noord-Holland zagen politieagenten een wagen rijden die eveneens met slachtafval was geladen. In beide gevallen werd proces-verbaal opgemaakt.

Sinds zondagochtend geldt in heel Nederland een totaal vervoersverbod voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, mest en gebruikt strooisel. Dat verbod geldt voor 72 uur, dat wil zeggen tot en met woensdagochtend. In het gebied waar de uitbraak van vogelgriep is geconstateerd, geldt het verbod overigens 30 dagen. Maandagavond werd het vervoersverbod voor Nederland aangepast. Distributiecentra kunnen vanaf maandagavond wel bestaande voorraden naar winkels brengen.

De maatregelen zijn ingesteld nadat op een kippenboerderij in Hekendorp, bij Oudewater, een zeer besmettelijke vorm van vogelgriep werd ontdekt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%