Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Massale vechtpartij bij asielzoekerscentrum

20 NOV 2014

OVERLOON - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag ingegrepen bij een massale vechtpartij in een asielzoekerscentrum (azc) in Overloon (Noord-Brabant). Tientallen bewoners van diverse nationaliteiten gingen elkaar te lijf, onder andere met stokken, ijzeren pijpen en waarschijnlijk ook messen. Ruiten sneuvelden en inventaris werd vernield. Vijftien mensen raakten lichtgewond. Acht zijn in het ziekenhuis behandeld.

Foto: AS Media

De politie zegt dat meerdere betrokkenen onder invloed van alcohol waren. Drie mannen van 19, 20 en 22 zijn aangehouden. Over hun nationaliteit doet de politie geen mededelingen.

De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet bekend. De politie gaat niet uit van een etnisch of religieus conflict, aldus een woordvoerder. Agenten zijn uit voorzorg nog een paar uur bij het azc gebleven maar de rust keerde snel terug.

Het asielzoekerscentrum in een voormalige gevangenis is een van de nieuwe opvanglocaties voor vluchtelingen. Sinds juni wonen er 800 asielzoekers.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft donderdagmiddag overleg met de politie en wil voor die tijd niet reageren. De gemeente Boxmeer reageert evenmin.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%