Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Facebook

Ziekenhuis noemt patiëntje 'Zwarte Piet'

30 NOV 2014

DEN BOSCH - Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch heeft een pijnlijke blunder begaan. Op het naambordje van de kamer waar een donkere baby lag, stond de naam 'Zwarte Piet'.

Zijn oom plaatste zondag een woedend bericht op Facebook. Hij wilde op bezoek gaan bij zijn neefje die met spoed naar het ziekenhuis was gebracht. Daar kon hij in eerste instantie de kamer niet vinden. Later zag hij op het naambordje 'Zwarte Piet' staan in plaats van de naam van zijn neefje.

Het ging om een 'grapje' tussen collega's, kreeg hij te horen. "Ondertussen ligt mijn neefje van 10 dagen oud met een gevaarlijke virus te creperen van de pijn," zegt hij. "Zijn leven is in gevaar en het personeel gooit er een zwartepieten grap overheen."

'Misverstand'

Het ziekenhuis heeft excuses aangeboden. Het geval zou een misverstand zijn en niets te maken hebben met de huidskleur van de baby. "De digitale naambordjes bij de kamers werkten niet goed en om ze te testen is er bij twee lege kamers ‘zwarte piet’ en ‘sinterklaas’ neergezet," legt het ziekenhuis uit.

Toen het kindje met spoed werd opgenomen, kwam het te liggen in de kamer met 'zwarte piet'. "Regel is dat eerst de noodzakelijke zorg rondom het kindje wordt verleend. Daarna volgen de administratieve handelingen zoals het aanpassen van het naambordje."

Het personeel op de afdeling zou aangeslagen zijn. "Dit is uiteraard nooit de bedoeling geweest," aldus de verklaring van het ziekenhuis.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%