Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gebroeders Winter failliet

02 DEC 2014

AMSTERDAM - Kantoorartikelengroothandel Gebroeders Winter verkeert in zwaar weer. Salarisbetalingen zijn stopgezet. De curator bevestigde dat het faillissement is aangevraagd.

Dinsdagavond werd het voltallige personeel op het hoofdkantoor uitgenodigd voor een slechtnieuwsshow. De bank heeft de duimschroeven van het dit jaar 100 jaar oude familiebedrijf aangedraaid en gaf vorige week geen goedkeuring meer voor de betaling van de salarissen wegens een tekort aan liquide middelen. Het personeel kreeg een mail waarin werd gezegd dat niet bekend was wat de reden was wat de reden was van het uitblijven van de salarisbetalingen.

In de afgelopen maanden is onder andere gekeken of het bedrijf een doorstart kan maken. Het bedrijf, met vijftien winkels in de regio Amsterdam, heeft te maken met een slechte markt. Het ging al een tijd minder goed. Op personeel werd al bezuinigd. Alle factoren werken tegen. Veel kantoorruimte staat leeg. De winkels van Gebroeders Winter kampen met felle concurrentie van internetwinkels en warenhuizen die dezelfde artikelen voor veel lagere prijzen aanbieden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%