Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Moszkowicz mag Moszkowicz blijven heten

04 DEC 2014 Bart Mos

Het is weer hommeles in de advocatenfamilie Moszkowicz. Nu een keertje niet over de schulden van Bram, maar over het gebruik van de familienaam.

Zijn ooms Max en David wilden dat hij stopte met het voeren van de naam `Moszkowicz Advocaten`, maar Yehudi mag van het Benelux-Merkenbureau de naam blijven gebruiken.
Zijn ooms Max en David wilden dat hij stopte met het voeren van de naam 'Moszkowicz Advocaten', maar Yehudi mag van het Benelux-Merkenbureau de naam blijven gebruiken.
Foto: ANP

Broers Max en David Moszkowicz, advocaten te Maastricht, eisen van hun neefje Yehudi Moszkowicz, advocaat te Utrecht, dat hij stopt met het gebruik van de merknaam ’Moszkowicz Advocaten’.

Dat zit zo, menen de Limburgse gebroeders: de naam Moszkowicz is een landelijk bekend, en bovendien gedeponeerd merk voor juridische bijstand. Zij stellen dat hun neef Yehudi verwarring schept door zich onder dezelfde naam in het economische verkeer te begeven.

Venijnig

Dat Yehudi advocaat is en zijn achternaam toevallig ook Moszkowicz luidt, doet daarbij kennelijk niet ter zake. „Ik kreeg een sommatie in de bus, nota bene in reactie op de uitnodiging die ik ze stuurde voor de feestelijke opening van mijn kantoor. Erg vriendelijk vond ik het allemaal niet”, verzucht Yehudi. In antwoord op hun sommatie merkte de Utrechtse advocaat venijnig op dat „ik ondanks mijn achternaam een bloeiende praktijk heb, en zeker niet dankzij”.

Een klachtprocedure van de Limburgse broers via het Benelux-Merkenbureau tegen de deponering van de naam Moszkowicz door Yehudi werd afgelopen week afgewezen. Volgens het merkenbureau is er geen sprake van enig verwarringsgevaar.

De Maastrichtse Moszkowicz Advocaten waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%