Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

NS verlaagt werkdruk met extra personeel

05 DEC 2014

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) nemen extra mensen in dienst om de werkdruk te verlagen. Dat is een van de maatregelen die worden genomen na het werkoverleg van de leiding van het bedrijf met het personeel van dinsdag. Ongeveer 150 machinisten en conducteurs gingen toen in Den Haag niet aan het werk uit onvrede over de werkdruk en de agressie in de treinen.

Foto: ANP

Het is de bedoeling dat er vijftig hoofdconducteurs en vijftig machinisten bij komen, zo liet Marjan Rintel, directievoorzitter van NS Reizigers, vrijdag weten. Ook worden twintig mensen aangenomen voor transportbesturing.

,,Er moest op een aantal terreinen iets gebeuren, en snel. Niet met abstracte plannen die op kantoor zijn bedacht, maar samen met de medewerkers dicht op de werkvloer'', aldus Rintel. ,,Met de ondernemingsraad houden we de vinger aan de pols om te zorgen dat deze maatregelen ook effect hebben.''

Een andere gemaakte afspraak is dat er per regio actieteams komen om knelpunten aan te pakken. Het is verder de bedoeling dat nachttreinen na het weekeinde sneller worden schoongemaakt door teams van schoonmaakpersoneel die werken vanaf enkele stations in de Randstad.

De werkonderbreking duurde dinsdag van 04.00 uur tot ongeveer 06.30 uur. Daardoor ontstonden vertragingen.

„Per te ondernemen actiepunt noemt de NS een tijdpad. Dat is een goed signaal”, aldus een woordvoerder van FNV Spoor, die volgende week met een uitgebreidere reactie komt. Eerst krijgt de achterban de tijd om de voorstellen van de NS te zien. Ook VVMC, de vakbond voor rijdend personeel, gaat de brief eerst bestuderen. „We zijn blij dat de NS de signalen serieus heeft genomen”, kon een woordvoerster wel alvast zeggen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%