Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Likes Nietmijnislam groeit tot boven 11.000

10 JAN 2015

AMSTERDAM - De populariteit van de Facebookpagina Nietmijnislam, die woensdag is aangemaakt, groeit snel. Zaterdagochtend was de pagina door bijna 12.000 mensen geliked. Een dag eerder stonden nog bijna 7000 mensen achter de pagina.

Foto: TLG

De beheerders ervan zijn moslims die genoeg hebben van extremisten „die ons, moslims en niet-moslims, bedreigen en kwetsen omdat wij niet willen leven zoals zij”. De hashtag #Nietmijnislam wordt overigens ook op Twitter gebruikt.

„Wie zijn wij? Wij zijn de meerderheid. Die meerderheid waar vaak over gesproken wordt, maar nooit met”, zo staat op de pagina. „Wij zijn die moslims die onze Nederlandse democratische rechtsorde respecteren en liefhebben. Wij zijn die moslims die geloven dat er geen dwang in de religie bestaat en dat een moord een moord is, ongeacht in wiens naam die gepleegd wordt.”

Na deze introductie laten de oprichters weten dat ze niet geassocieerd willen worden met extremistische, gewelddadige moslims. „Zij die onze religie van harmonie verminken met hun extreme ideeën en interpretaties. Tegen hen roepen wij: 'Dit is niet mijn islam'.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%