Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Opstelten: we moeten ons zorgen maken

16 JAN 2015

DEN HAAG - „Absoluut, absoluut.” Zo reageerde minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vrijdagochtend op de vraag of we ons zorgen moeten maken naar aanleiding van de verijdelde aanslag donderdag in België.

Foto: Serge Ligtenberg

Hij wees er voorafgaand aan de ministerraad nog eens op dat het dreigingsniveau in ons land „substantieel” is. Dit op een na hoogste niveau betekent dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is, maar dat er geen concrete dreiging is. Het dreigingsniveau blijft ook na de antiterreuracties in België substantieel, aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof.

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken heeft met afschuw van de gebeurtenissen in België kennisgenomen en betoonde „repect” voor de wijze waarop de terreurdaden in België zijn verijdeld.

Volgens zijn collega Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) hoeven mensen zich geen zorgen te maken, maar is het goed om „altijd alert” te zijn.

De ministers, Schoof en de burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht overlegden vrijdagochtend met elkaar. De burgemeesters benadrukten na afloop dat de bijeenkomst al maanden geleden was gepland. Ze hebben over allerlei lopende kwesties overlegd, waaronder de terreurdreiging. De burgemeesters wilden niet zeggen wat er inhoudelijk is besproken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.86
+ / - +0.16%