Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Politiebond ACP wil geen woorden maar daden

16 JAN 2015

LEUSDEN - Politiebond ACP wil van de politiek en de politietop geen woorden meer, maar daden als het gaat om maatregelen voor het heersende veiligheidsklimaat. Dat geeft ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp vrijdag aan op zijn blog op de site van zijn bond. Hij reageert onder meer op de recente gebeurtenissen in Frankrijk en België.

Gerrit van de Kamp
Gerrit van de Kamp
Foto: anp

„Er was een Kamerdebat en politieke partijen en de top van de Nationale Politie lieten van zich horen”, schrijft hij. „Behalve dat de korpsleiding en het ministerie van Veiligheid en Justitie de gemoederen sussen en oproepen tot alertheid, willen we dat de collega's maar vooral ook burgers serieus genomen worden en het gesprek over de voorgestelde maatregelen voorrang krijgt.”

„Ik vind het dan ook jammer dat het debat in de Tweede Kamer afgelopen woensdag zich vooral richtte op de meningen van politieke partijen, terwijl de noodzaak om serieuze maatregelen te nemen alleen maar toeneemt. Het gaat er nu vooral om wat je wél doet in plaats van niet. Dat kunnen zichtbare maar vooral ook onzichtbare maatregelen zijn.

De politiebond ACP liet deze week weten te willen praten over extra slagkracht voor de politie. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zei woensdagavond in de Tweede Kamer dat hij geen reden ziet voor bijvoorbeeld extra bewapening van agenten.

Begin volgende week gaan de politiebonden met minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) in gesprek, kondigt Van de Kamp aan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.81
+ / - +0.06%