Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kort geding Vluchtgarage op 30 januari

20 JAN 2015

AMSTERDAM - Het kort geding tegen de ontruiming van de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost, waarin ruim honderd vluchtelingen verblijven, dient op vrijdagochtend 30 januari. Dit heeft Marjan Sax van de actiegroep We Are Here dinsdag laten weten.

Foto: ANP

Met de rechtszaak wil de actiegroep voorkomen dat de uitgeprocedeerde asielzoekers op straat komen te staan. Volgens Sax ziet de groep niets in de aangeboden gemeentelijke bed-, bad- en broodvoorziening in Amsterdam-Osdorp omdat ze dan overdag geen dak boven hun hoofd hebben. Volgens haar blijven de asielzoekers liever in de parkeergarage, omdat de nachtopvang niets oplost.

De groep van 100 tot 120 asielzoekers verblijft al ruim een jaar in de gemeentelijke garage aan de Klarenbeek. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie kondigde de ontruiming een week geleden aan. Stadsdeel Zuidoost wil de garage slopen, omdat die voornamelijk leegstaat en een grote kostenpost vormt voor de gemeente. Bovendien was de bewoners van de omliggende koopwoningen al beloofd de garage te slopen. De gemeente heeft nog geen nieuwe bestemming voor de grond.

Justitie wacht met ontruiming totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.96
+ / - +0.18%