Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Moord Zweekhorst na verdwenen drugstransport

27 JAN 2015

BERKEL EN RODENRIJS - De kogels waarmee de onschuldige ggz-directeur Rob Zweekhorst werd vermoord, waren waarschijnlijk bedoeld voor iemand die moest boeten voor het verloren gaan van een lading drugs met een waarde van miljoenen euro's. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Rob Zweekhorst
Rob Zweekhorst
Foto: Arnold Braaksma

De 44-jarige Zweekhorst werd vorig jaar slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij werd op 1 januari 2014 doodgeschoten in Berkel en Rodenrijs toen hij zijn honden uitliet.

De politie kan de naam van degene die het eigenlijke doelwit was niet noemen, maar denkt inmiddels wel te weten dat de achtergrond van de 'vergismoord' een ordinaire drugsruzie is. In hetzelfde conflict werd vorig jaar Rinus Moerer in Steenbergen geliquideerd.

Het conflict ontstond nadat de douane op de Maasvlakte in december 2013 een lading van 300 kilo cocaïne had onderschept in een container met dozen verse ananas uit Costa Rica. De drugs met een waarde van 10 miljoen euro werden vernietigd.

Dodenlijst

Enkele 'verantwoordelijken' voor de schadepost werden op een dodenlijst gezet. Een van hen was in ieder geval de 68-jarige Moerer, op wie in januari al eens was geschoten en die in april daadwerkelijk werd geliquideerd. Volgens de politie zat Moerer „met een been in de reguliere fruitimport” uit Costa Rica, en met het andere vermoedelijk in de drugsimport.

De politie roept iedereen op die meer weet over de achtergrond van de drugsruzie, de schutters en de opdrachtgevers van de liquidaties zich te melden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.2 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%