Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Herdersopleiding zit al vol

02 FEB 2015

VELP - De opleiding voor schaapherder die in augustus begint, zit al vol. Er zijn al te veel aanmeldingen voor de twintig opleidingsplaatsen. Mbo-school Helicon in Velp verwacht de komende weken nog veel inschrijfformulieren terug van mensen die informatie aanvroegen, zei coördinator Tjeerd Willink van de opleiding maandag.

Foto: Aldo Allessie

Helicon begint de gecertificeerde opleiding op verzoek van het Praktijknetwerk Gescheperde Kuddes, een koepelorganisatie van herders. Volgens Willink is de belangstelling onder mannen en vrouwen ongeveer gelijk. Opvallend is volgens hem het grote aantal inschrijvingen van oudere mensen. „Mensen die hun droom willen waarmaken, die toe zijn aan een carrièreswitch of die vervroegd gestopt zijn met werken. Er is zelfs een aanmelding van een ex-onderwijzer van 62 jaar.”

De school voert met alle inschrijvers een intakegesprek en wijst vervolgens plaatsen toe. Dat betekent dat een grote groep die het herderschap ambieert, het volgend jaar opnieuw moet proberen. Een gediplomeerde herder kan ook aan de slag als terreinbeheerder bij een natuurorganisatie.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.7 °C
WNW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%