Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Huishoudbeurs trakteert op 70e verjaardag

18 FEB 2015

AMSTERDAM - Alle shopliefhebbers van Nederland kunnen zich vanaf zaterdag weer te buiten gaan op de Huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI. Het evenement trakteert de naar verwachting 240.000 bezoekers op cadeaus omdat het zijn zeventigste verjaardag viert. Ook is er speciaal voor deze gelegenheid een Huishoudbeurs-museum ingericht, met huishoudelijke apparaten uit de jaren vijftig uit de collectie van Science Center Nemo.

Foto: ANP

Naast het museum staat het innovatielab, waar juist de nieuwste trends te vinden zijn. Want die zijn er zoals ieder jaar weer volop. „Zo hebben we een wereldprimeur met de elektrische hondenborstel, een Nederlandse uitvinding”, vertelt beursmanager Nicole Mengerink. „Die gaat over de hond heen en de borsteltjes doen het werk. Je hoeft dus niet zelf meer te kammen.” Ook kunnen de bezoekers kennismaken met een door een topkok gemaakte cheeseburger die volledig bestaat uit tomaten en is er een speciaal zeepje dat een inktvlek op je hand achterlaat dat verdwijnt als je je handen goed hebt gewassen.

De beurs doet verder een poging in het Guinness Book of Records te komen met de grootste kledinginzamelactie in 24 uur tijd, op vrijdag 27 februari. „Het idee is met volle tassen heen en volle tassen terug. In totaal willen we 30.000 kilo kleding verzamelen”, legt Mengerink uit. De outfits gaan vervolgens naar het goede doel; kindertehuizen, ouderen, kansarme gezinnen en daklozen in Oost-Europa.

Dit jaar is hal zeven volledig gewijd aan het Azië Pasar Malam Festival. Hier vinden bezoekers een Oosterse markt, eettentjes, modeshows met de nieuwste batikmode en massages.

Afgelopen najaar vond de eerste Online Huishoudbeurs plaats, met 60.000 unieke bezoekers. Mengerink wil de online-editie voortzetten, maar gelooft niet dat de fysieke Huishoudbeurs er ooit door wordt vervangen. „Voor iedereen die hier komt, is het nog altijd het gezelligste dagje uit. Dat kun je online niet evenaren. Maar ik denk wel dat het als op zichzelf staand evenement heel groot kan worden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%