Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geen georganiseerde reizen uit Nederland

24 MRT 2015 Paul Eldering

Er zaten geen georganiseerde Nederlandse toeristen aan boord van de Duitse rampvlucht, die in de Franse Alpen neerstortte. Dat zegt topman Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR na ruggespraak met de grote reisbureaus.

Foto: AFP

,,Germanwings wordt niet vaak als vakantievlieger gebruikt door Nederlandse reisorganisaties. Het zijn dus vooral individuele passagiers uit ons land die van die budgetvluchten gebruik maken", aldus Oostdam.

Düsseldorf is wel een populaire luchthaven voor Nederlanders, vooral in het oosten en zuiden. Jaarlijks verwerkt Düsseldorf bijna een miljoen luchtreizigers uit Nederland, die met name met prijsvechters vliegen. Germanwings is een volle dochter van de Duitse gigant Lufthansa.

Ervaren

De 24 jaar oude Airbus A320 met 150 inzittenden was volgens de directie in goede technische staat. De captain was zeer ervaren. ,,Het toestel vertrok even na 10 uur vanochtend uit Barcelona. Om 10.47 uur maakte het plotseling een scherpe daling van 38.000 naar 6.000 voet in 8 minuten, voordat het van de Franse radar verdween. De oorzaak is onbekend. Er werd geen noodsignaal uit de cockpit verzonden.

De eerste berichten gaan uit van 67 Duitse passagiers en 45 Spaanse. De nationaliteit van de overige inzittenden is nog niet bekend gemaakt. ,,Dat moeten we zorgvuldig uitzoeken om misverstanden te voorkomen. We komen daarmee pas naar buiten als we precies weten wie er aan boord zaten", aldus Germanwings.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%