Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

We poepen in de verkeerde houding

19 MEI 2015

Ojee! Wij Westerlingen poepen ons hele leven al verkeerd. Op die wellicht schaarse momenten tijdens de vakantie achter een bosje na.

Foto: 123RF

Dat schrijft Giulia Enders in haar boek 'Charming Bowels', dat in Nederland een hit is onder de titel 'De mooie voedselmachine'.

De zithouding op onze comfortabele wc-pot is helemaal niet goed voor onze darmen, vertelt Enders aan Metro UK. Onze darmen lijken dan op een soort geknakte tuinslang, waardoor we meer druk moeten zetten, wat eventueel aambeien tot gevolg kan hebben.

Hurken

De oplossing: gehurkt poepen. Net als 1,2 miljard andere mensen op de wereld. Zij hebben volgens Enders geen last van aambeien of uitstulpingen op de darmen. "Als we hurken kan de poep op een veel gezondere manier naar buiten, zonder dat we druk op onze billen hoeven te zetten", aldus de onderzoekster.

Nou is ons toilet natuurlijk erg comfortabel, rechtop zittend en met de mogelijkheid om een krantje te lezen. Om toch die gehurkte houding te creëren op onze eigen wc, is een simpel krukje onder de voeten dé uitkomst.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.78
+ / - -0.94%