Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Henk Krol en zijn advocaat Peter Schouten.
Henk Krol en zijn advocaat Peter Schouten.
Foto: Serge Ligtenberg

Advocaat Krol gerust op hoger beroep

10 JUN 2015

DEN BOSCH - Raadsman Peter Schouten van Henk Krol (50PLUS) ziet met een gerust hart het hoger beroep tegemoet in de kwestie over de schuld die is ontstaan bij de Gay Krant. Krol was daarvan hoofdredacteur De rechtbank in Den Bosch bepaalde woensdag dat Krol niet aansprakelijk is.

De uitspraak betekent dat Henk Krol niet opdraait voor de 206.000 euro subsidie die de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) moet terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. De SVGK had Krol voor de rechter gesleept en heeft inmiddels al hoger beroep aangekondigd. Volgens het bestuur was Krol verantwoordelijk voor de warrige boekhouding, waarbij geld zonder bonnetjes intern heen en weer werd gestuurd.

Daardoor zou hij de noodlijdende Gay Krant in leven hebben gehouden, met geld dat voor andere zaken was bedoeld. Krol had echter de boekhouding uitbesteed aan een accountantskantoor en hij had geen reden aan te nemen dat dit niet ordentelijk gebeurde, oordeelde de rechtbank.

FIOD

Krol en zijn raadsman zeiden woensdagmiddag in Den Haag dat de beschuldigingen niet klopten en niet zullen kloppen. „Ik heb nooit een dubbeltje in eigen zak gestoken. Mensen die me kennen wisten dat de uitspraak zo zou zijn”, aldus Krol. Het geld is allemaal goed besteed, bezwoer het tweetal. Daardoor heeft het ook vertrouwen in de uitkomsten van een onderzoek door de FIOD, dat nog loopt.

Schouten gaat op basis van de uitspraak ook actie ondernemen tegen de beslaglegging op een huis van Krol.

Advocaat Oscar Hammerstein van de SVGK hield woensdag vol dat Krol „vanaf 1983 de facto enig bestuurder van de stichting is geweest en daarom verantwoordelijk voor een deugdelijke administratie van de stichting.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.96
+ / - +0.18%