Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Politie

Gestoorde boef schuwt vuurwapengeweld niet

Levensgevaarlijke crimineel ontsnapt

16 JUL 2015

den dolder - De politie slaat groot alarm vanwege de ontsnapping van een levensgevaarlijke crimineel. Het gaat om de 23-jarige Marokkaanse Nederlander Ali Benhadi. Hij heeft afgelopen dinsdagochtend de benen genomen uit een psychiatrische instelling in Den Dolder, waar hij werd behandeld.

Benhadi werd in september vorig jaar tot drie jaar cel veroordeeld omdat hij samen met twee anderen in een gestolen Volkswagen op weg was naar Arnhem met pistoolmitrailleurs, vermommingen en vuisthamers. De recherche reed ze van de weg nadat er een concrete tip was binnengekomen dat het drietal van plan was een liquidatie te plegen in opdracht van beruchte Amsterdamse criminelen, onder wie Gwenette Martha.

 

Fred Hund

Daarnaast wordt Benhadi volgens de NOS in verband gebracht met de dood van Fred Hund. De juwelier werd in 2010 in zijn winkel in Amsterdam-West doodgeschoten door twee personen. Een ervan werd veroordeeld tot 15 jaar cel, maar de tweede dader werd nooit gevonden.

 

Onberekenbaar

Benhadi verbleef tijdelijk voor behandeling in Den Dolder. De man gebruikt medicijnen, maar heeft die momenteel niet bij zich.

De politie waarschuwt dat hij daardoor zeer onberekenbaar en extreem gevaarlijk kan zijn. ,,De mogelijkheid bestaat dat hij snel (vuurwapen)geweld gebruikt." Benhadi heeft volgens de politie eerder al aangegeven dat hij geweld zal gebruiken. Mensen die hem zien moeten direct de politie bellen en in geen geval zelf actie proberen te ondernemen.

 

Staatsliedenbuurt

Benhadi woonde voorheen in Amsterdam-West. De politie houdt er rekening mee dat hij zich schuilhoudt in de omgeving van de Baarsjes of Bos & Lommer, omdat zijn vroegere sociale omgeving zich daar bevindt.

Benhadi is de broer van Anouar 'Popeye' B. (34), die eerder dit jaar levenslang kreeg voor de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt.

Benhadi's advocaat Peter Plasman laat weten dat zijn cliënt een celstraf van drie jaar uitzat en in november van dit jaar vrij zou komen. ,,Hij zat in Den Dolder voor een vrijwillige anti-agressietraining. Er is geen sprake van een psychische stoornis zoals in sommige media gesuggereerd wordt", aldus Plasman.

Signalement

-Noordafrikaans uiterlijk

-1.63 meter

- Stevig postuur

- Zijn haar was ten tijde van zijn detentie iets langer dan op de (bovenste) politiefoto. Maar mogelijk heeft hij dit inmiddels weer afgeknipt. Soms draagt hij een beginnend baardje.

-Ali Benhadi was ten tijde van zijn onttrekking gekleed in een zwart trainingspak met witte strepen van het merk Adidas. Tevens had hij opvallend witte Nike sportschoenen aan.

Ali B.
Ali B.
Foto: Politie

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%