Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kinderen zoals de dochter van Lydia Braakman in Zwolle lijken de dupe te worden, maar ook ouders zelf komen in problemen als leerkrachten niet willen prikken.
Kinderen zoals de dochter van Lydia Braakman in Zwolle lijken de dupe te worden, maar ook ouders zelf komen in problemen als leerkrachten niet willen prikken.
Foto: Frans Paalman

’Diabeteskind op school niet meer helpen’

Prikweigering leidt tot paniek

18 JUL 2015 Thijs Rosken

Leusden - Ouders van kinderen met diabetes vrezen dat docenten komend schooljaar hun kroost niet meer helpen met prikken en meten. „Leraren kunnen niet voor de klas staan en tegelijk allerlei zorghandelingen uitvoeren”, zei José Muijres, bestuurder van onderwijsvakbond AOb onlangs in een bericht aan leden.

„Doe het niet, want je kunt als leraar aansprakelijk worden gesteld als het fout gaat”, aldus Muijres. Deze week spraken AOb en diabetesvereniging DVN hierover, maar de AOb blijft erbij.

„Voor een kind is het het fijnst als de juf de suikerspiegel wil meten en insuline wil toedienen”. Dat voelt vertrouwd, zegt Lydia Braakman, ouder van twee kinderen met diabetes. Lang niet alle leraren doen dit, maar ouders vrezen dat deze oproep onnodig angst en onrust zaait. „Als er niets wordt geregeld, betekent het dat je als ouder een paar keer per dag langs de school moet om je kind te helpen.”

Lees het hele artikel hier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.52
+ / - -0.26%