Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verzet tegen huisvesting vluchtelingen

19 JUL 2015

Stichtse Vecht - Het huisvesten van vluchtelingen in woningen in Breukelen roept veel weerstand op bij bewoners in het dorp.

Foto: Google Streetview

De gemeente Stichtse Vecht heeft samen met woningcorporaties Portaal, Vecht en Omstreken, Woningstichting Kockengen en Wuta de oplossing bedacht om diverse alleenstaande vluchtelingen met een verblijfsstatus, zogeheten statushouders, te huisvesten in één woning.

Afgelopen week zijn de eerste twee huurcontracten getekend voor twee woningen in Breukelen. In de ene woning gaan drie statushouders wonen, in de andere twee.

Efficiënt

Volgens de gemeente heeft de oplossing van het samenwonen verschillende voordelen. Wethouder Vital van der Horst: „Vluchtelingen die mogen blijven samen laten wonen, is een mooie oplossing om de schaarse woonruimte zo efficiënt mogelijk in te zetten.”

Maar op internet regent het klachten in vaak anonieme reacties van bewoners. „Er zijn in de gemeente heel veel jongeren die ook een woning willen. Die verdienen te weinig om te kunnen kopen. Vertel mij eens waar zij dan heen moeten”, meent een bewoner.

Een ander valt bij: „Ik vind dat iedereen een kans verdient, maar ik vind ook dat er dan eens een keer actie ondernomen moet worden voor de Breukelaren onder ons. Die al een lange tijd op een woning wachten, zoals jongeren en alleenstaande moeders.”

De gemeente onderzoekt ook nog andere mogelijkheden om statushouders te huisvesten, zoals het transformeren van leegstaande (kantoor)gebouwen tot woonruimte.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.54
+ / - -0.26%