Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
PVV-leider Geert Wilders (foto) heeft aangekondigd tijdens het debat met premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) een motie van wantrouwen in te zullen dienen.
PVV-leider Geert Wilders (foto) heeft aangekondigd tijdens het debat met premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) een motie van wantrouwen in te zullen dienen.
Foto: ANP

PVV hekelt rechters

25 AUG 2015

DEN HAAG - De PVV hekelt de rechterlijke macht omdat verschillende rechters zich laatdunkend over de partij hebben uitgelaten op tv. Volgens voorman Wilders is het aanstaande proces tegen hem daarom „nu al een farce geworden” dat onmogelijk nog eerlijk kan verlopen.

In het programma ’Kijken in de ziel’ uitten rechters in afgelopen afleveringen al kritiek op de PVV, maar in de uitzending van maandagavond werd het de partij helemaal te bont. Een rechter gaf daarbij aan dat hij een sollicitant minder kans zou geven als die zou aangeven op de PVV te stemmen. De SP zou de magistraat wel een te billijken keus vinden, maar een PVV’er zou niet genuanceerd genoeg zijn.

Het is reden voor Wilders, om net als tijdens zijn eerdere proces, de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht in twijfel te trekken. „En het minder minder-proces is daarmee nu al een farce geworden”, foetert hij, wijzend op de rechtszaak die hem nog boven het hoofd hangt wegens zijn uitgesproken wens om minder Marokkanen in Nederland te hebben. „De publiek op tv getoonde vooringenomenheid en PVV-haat van de rechterlijke macht maakt een eerlijk proces bij voorbaat al onmogelijk.” Volgens Wilders is de uitspraak „pure discriminatie”.

Fractiegenoten van Wilders menen dat de rechterlijke macht in feite een beroepsverbod heeft ingesteld voor PVV’ers.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.4 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%