Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Vluchtelingen bij sportcentrum Caland
Vluchtelingen bij sportcentrum Caland
Foto: Hans van Tilburg

In 48 uur 6000 nieuwe opvangplaatsen

Asiel-buren niet gehoord

17 SEP 2015

Amsterdam - Terwijl in heel het land opvangplaatsen voor vluchtelingen worden ingericht, ontstaat er ook kritiek. In 48 uur zijn voor zeker 6000 asielzoekers verblijfplaatsen geregeld. Maar de buren voelen zich veelal niet gehoord.

Omwonenden van een sporthal in Amsterdam Osdorp vinden het bizar dat ze niet vooraf zijn ingelicht over de komst van 300 mensen, terwijl rondom Nijmegen wordt gevreesd dat het bos er met 3000 vluchtelingen niet veiliger op wordt. „En als je zegt dat je liever niet naast 3000 Syriërs wil wonen, denken mensen dat je een racist bent”, vertelt een hardloopster die voortaan liever een andere route kiest.

In de Jaarbeurs in Utrecht, waar volgende week de Kamasutrabeurs wordt georganiseerd, worden ook 500 vluchtelingen ondergebracht. Aanwezigen bij de informatieavond maakten zich gisteren zorgen om een ’grote cultuurshock’ voor de vluchtelingen, als die geconfronteerd worden met de erotische beurs. „Kan die Kamasutrabeurs nog wel doorgaan als zij daar ook zitten?”

Volgens Gerard Bakker, directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), is het einde nog lang niet in zicht. Volgens hem zijn er waarschijnlijk meer tentenkampen nodig, omdat er per week meer dan 3000 asielzoekers het land binnenkomen. En dat aantal zal nog stijgen.

 

Lees ook: Gemeenten hebben geen boodschap aan tegenstanders: 'Dan stem je maar anders'.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - 0.0%