Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Politie en justitie zijn naarstig op zoek naar deze twee heimelijk geobserveerde mannen. Zij zouden mogelijk op de nominatie staan om te worden geliquideerd.
Politie en justitie zijn naarstig op zoek naar deze twee heimelijk geobserveerde mannen. Zij zouden mogelijk op de nominatie staan om te worden geliquideerd.

Beelden opgedoken in groot onderzoek naar wapenarsenaal Nieuwegein

Doelwitten liquidaties op tv

24 SEP 2015 Mick van Wely

Nieuwegein - De vijf mysterieuze personen die vorige week in Opsporing verzocht werden getoond, zijn mannen die mogelijk op de nominatie stonden te worden geliquideerd. De beelden doken op in het grote onderzoek naar een enorm wapenarsenaal in Nieuwegein.

Dat meldden diverse bronnen rond het onderzoek aan De Telegraaf.

In juli van dit jaar trof de politie in een opslagruimte in Nieuwegein een ongekend grote hoeveelheid wapens aan. Er lagen zestig pistolen en revolvers, negen handgranaten, 36 automatische wapens en flink wat munitie. Acht mannen die werden opgepakt voor het depot, zouden ook liquidaties hebben voorbereid.

Vorige week liet het programma Opsporing verzocht beelden zien van vijf mannen. Die zouden vermoedelijk heimelijk zijn geobserveerd. Tot nu toe hielden politie en justitie angstvallig geheim waarom de beelden werden getoond. Uit vrees voor nieuwe afrekeningen liet de politie de foto’s zien op de nationale televisie.

Woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie wil in het kader van het onderzoek dat loopt naar de mannen niets zeggen over de link tussen de beelden en het Nieuwegein-onderzoek. Hij ontkent het verband niet. Inmiddels is de identiteit van drie van de vijf personen achterhaald.

Lees het hele artikel hier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.4 °C
W4
Beurs AEX
AEX 520.49
+ / - +0.22%