Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP Remko de Waal

 Twee jaar cel voor Badr Hari

29 OKT 2015

Amsterdam - Het Amsterdamse gerechtshof heeft kickbokser Badr Hari donderdagmiddag een celstraf van twee jaar opgelegd, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De 30-jarige Hari wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks mishandelingen in het Amsterdamse uitgaansleven. Het hof acht bewezen dat Hari schuldig is aan één zware mishandeling, twee pogingen tot zware mishandeling en twee 'gewone' mishandelingen.

Foto: Robby Hiel

Het hof achtte het wettelijk en overtuigend bewezen dat Hari Koen Everink zwaar heeft mishandeld. Hari moet bovendien een schadevergoeding van 37.326 euro aan Everink betalen. De media-aandacht voor de zaak was geen reden voor strafvermindering, zo klonk het.

Toeval

Het gerechtshof oordeelde in het vonnis hard over Hari, die "op grove wijze" misbruik maakte van zijn fysieke overwicht op de slachtoffers en zichzelf daarbij als professioneel kickbokser "als geen ander" bewust moet zijn geweest van de schade die hij kon aanrichten. Het hof noemde het "toeval" dat in alle bewezen gevallen geen ernstiger letsel is ontstaan.

Verklaringen

In de 'Sensation-zaak' schoof het hof de verklaringen van Everink zelf terzijde. Volgens het hof waren die zo wisselend en inconsistent, dat ze als bewijs onbruikbaar zijn. Wel bruikbaar vond het hof de door medeverdachte Ferhat Y. afgelegde en door een anoniem gebleven getuige ondersteunde verklaring, waarin de mishandeling van Everink volledig op het conto van Hari kwam. Y. werd donderdag na een eis van vijftien maanden celstraf vrijgesproken.

Hari werd vrijgesproken van de mishandeling van zijn ex-vriendin Rosa M. Ook Hari's betrokkenheid bij een vechtpartij in club Blinq acht de rechtbank niet bewezen.

Tegen Hari - die vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam werd veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk - was vorige maand door het Openbaar Ministerie drie jaar cel geëist.

Ontspannen

Het was de vraag of Hari aanwezig zou zijn bij de uitspraak, maar even voor 14.00 kwam hij toch opdraven. Badr maakt een ontspannen indruk, twitterde onze verslaggever Mike Muller, die bij de zitting aanwezig is. De kickbokser was zelfs in voor een grapje. "Ik ben je lijfwacht", grapte een aanwezige. "Dank je wel, die heb ik nodig'', reageerde Hari lachend.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%