Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Binnenhof zwijgt over onderzoek naar lekken

10 NOV 2015

DEN HAAG - Fracties in de Tweede Kamer willen vooralsnog niets zeggen over een onderzoek door de Rijksrecherche naar degene die mogelijk geheime informatie heeft gelekt naar de pers. Het gaat om informatie uit de zogeheten commissie-Stiekem. De Telegraaf schreef dinsdag dat er meerdere fractievoorzitters zijn gehoord.

Foto: ANP

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra zou als voorzitter van de Kamercommissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CIVD) aangifte hebben gedaan van het lekken. Een woordvoerder van Zijlstra wil er echter niets over zeggen.

PvdA-leider Diederik Samsom is niet verhoord, laat zijn woordvoerder weten. Daarom weet hij ook niets over een onderzoek.

Het draait om de affaire met de 1,8 miljoen belgegevens die Nederland aan de Amerikanen had verstrekt. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zou daarover onjuiste informatie hebben gegeven. Later bleek dat Plasterk de Kamer wel had ingelicht, via de commissie-Stiekem. Maar ook dat gegeven valt onder de geheimhoudingsplicht.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%