Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Afgelopen zaterdag werd een toestel van Air France ontruimd na een dreigtweet over een bom aan boord. De marechaussee deed onderzoek en vond uiteindelijk niets.
Afgelopen zaterdag werd een toestel van Air France ontruimd na een dreigtweet over een bom aan boord. De marechaussee deed onderzoek en vond uiteindelijk niets.
Foto: Michel van Bergen

Tiener aangehouden voor dreigtweet vlucht Air France

17 NOV 2015

Een 16-jarige Rotterdamse jongen is zondagavond opgepakt op verdenking van het tweeten van een dreigement voor een vlucht van Air France. Het toestel, dat van Amsterdam naar Parijs zou vliegen, werd voor de zekerheid aan de grond gehouden.

Zaterdag verschenen enkele berichten op Twitter, over vlucht AF1741 van Air France. In de berichten werd onder meer gemeld dat op deze vlucht ook wat zou gebeuren. Er werd een link met de gebeurtenissen in Parijs gelegd.

De marechaussee doorzocht het toestel grondig, het panoramadak van de luchthaven werd hermetisch afgesloten en passagiers hebben urenlang buiten het toestel gewacht tot de vlucht uiteindelijk kon vertrekken.

"We hebben besloten alle passagiers van boord te halen en het vliegtuig te verplaatsen. Daarna hebben onze mensen en een hond het vliegtuig doorzocht, maar niets gevonden,'' vertelt een woordvoerder van de marechaussee.

Herkomst tweets

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van de tweets. Deze bleken vanuit verschillende accounts verstuurd te zijn. Eén van de accounts was te herleiden naar de Rotterdamse tiener. Een aantal computers en een telefoon zijn zondag in zijn woning in beslag genomen. De politie houdt rekening met een 'kwajongensstreek'.

De tiener verschijnt woensdag voor de rechtbank.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
7.9 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%