Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Geert Wilders: Syriëgangers direct naar de gevangenis

19 NOV 2015

DEN HAAG - Teruggekeerde Syriëgangers moeten linea recta naar de gevangenis. Als het kabinet daar niet toe besluit dan is een aanslag als in Parijs niet ver weg, vreest PVV-leider Wilders.

Geert Wilders (PVV)
Geert Wilders (PVV)
Foto: ANP

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer vandaag met het kabinet over maatregelen die moeten worden genomen naar aanleiding van het bloedbad in Parijs van afgelopen vrijdag. Wilders was de eerste spreker en ging er meteen hard in. Hij pleitte voor het onmiddellijk sluiten van de grenzen. Ook wees hij op het gevaar dat terroristen mee komen in de vluchtelingenstromen richting Europa. Een van de aanslagplegers in Parijs kwam waarschijnlijk ook als Syrische vluchteling richting Europa.

„Hoeveel onschuldige doden moeten er nog vallen voordat bij u het kwartje valt?”, wierp hij premier Rutte voor de voeten. De premier nam na de aanslagen in Parijs voor het eerst het woord ’oorlog’ in de mond met betrekking tot de strijd tegen moslimterroristen. „Natuurlijk is het oorlog. Dat is het al 1400 jaar”, aldus Wilders. Hij dreigde het vertrouwen in de premier op te zeggen.

Andere fractievoorzitters moeten nog spreken. Er zal gepleit worden voor meer geld voor veiligheid.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
9.7 °C
ZZO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%