Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wassila Hachchi in New York
Wassila Hachchi in New York
Foto: Daan Wallis

Hachchi lijkt kansloos voor topbaan Clinton

31 JAN 2016 Van onze correspondent

Des Moines - Het lijkt er steeds meer op dat Wassila Hachchi een topfunctie binnen de campagne van Hillary Clinton kan vergeten. De D66-politica vertrok uit de Tweede Kamer om zich naar eigen zeggen bij het team van de Democratische presidentskandidate aan te sluiten.

Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Hachchi solliciteert zich een ongeluk voor een plekje in Team Hillary, maar daar loopt men nog niet over van enthousiasme. Ze was vorige week een paar uurtjes in het hoofdkwartier van Clinton in Brooklyn om zich te oriënteren. Iets concreets is er nog niet uitgekomen. Toen ze naar buiten kwam, weigerde ze commentaar te geven.

De Nederlander Lars Duursma, oprichter van Debatrix die zich verdiepte in de speeches van president Obama, hoorde in Iowa tijdens een gesprek met Robby Mook (de landelijk campagneleider van Clinton) dat hij Hachchi helemaal niet kent. En ook nog niks had gehoord over een Nederlandse parlementslid dat zich bij het team zou aansluiten.

Bij Clinton willen ze al een week lang geen officiële reactie geven op de sollicitaties van Hachchi. Dit zou komen omdat er nog niks duidelijk is, en omdat haar cv geen grote indruk maakt op de Amerikaanse campagnestrategen. Bronnen binnen de campagne vertellen dat het lastig wordt om de D66-politica op te nemen als er in Nederland zo veel tumult is over haar vertrek.

Tot nu toe zijn er geen buitenlanders die betaald worden voor werk in Team Hillary. Hachchi zou eventueel aan de slag kunnen gaan als vrijwilliger en aanspraak kunnen maken op haar wachtgeldregeling. Ze zou daarmee een van de duurste vrijwilligers worden in kamp Clinton.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%