Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Weer arrestatie na wapenvondst Nieuwegein

05 FEB 2016

UTRECHT - Een 26-jarige man uit Utrecht is deze week opgepakt in het onderzoek naar het enorme arsenaal aan wapens dat in juli werd aangetroffen in een opslagruimte in Nieuwegein. De man kwam in beeld nadat zijn dna-profiel werd aangetroffen op een Skorpion machinepistool.

De wapens lagen in een opslagruimte in Nieuwegein: 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en veel munitie. Op diezelfde dag in juli werden op verschillende plekken acht verdachten aangehouden, in een onderzoek naar een groep die volgens het OM onder meer gestolen auto’s en wapens leverde voor liquidaties. Die acht zitten ook nog steeds vast. Het gaat om vermeende criminelen uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein. Begin vorig jaar kwam de groep in beeld in het onderzoek dat 26Koper wordt genoemd.

Volgens justitie is de Utrechter de eerste in een reeks van mensen van wie sporen op de wapens zijn vastgesteld. De rechter-commissaris heeft hem vrijdag voor twee weken in bewaring gesteld.

Inmiddels zitten acht verdachten vast die verband houden met de zaak. Zij worden verdacht van voorbereiding van zeer ernstige misdrijven, zoals moord, deelname aan een criminele organisatie en verboden wapenvondst, zo schrijft het Openbaar Ministerie op haar website.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.8 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 525.9
+ / - +0.62%