Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

'Opheldering kentekenparkeren’

10 MRT 2016

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam moet uitleg geven over de uitspraak van de Hoge Raad over het kentekenparkeren. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de VVD en Partij voor de Dieren in de Maasstad.

De Hoge Raad bepaalde recent naar aanleiding van een Amsterdams incident dat het definitief niet nodig is om een juist kenteken in te voeren bij betaald parkeren.

De twee fracties in Rotterdam willen onder andere weten of het stadsbestuur extra inzet van Stadsbeheer voorziet als het ‘Rotterdamse parkeerbeleid in overeenstemming wordt gebracht met het oordeel van de Hoge Raad'.

De gemeente heeft inmiddels laten weten dat de uitspraak geen gevolgen heeft voor de situatie van Rotterdam. ,,De werkwijze die de gemeente al vanaf de invoering van het kentekenparkeren hanteert, past binnen de uitspraak van de Hoge Raad”, aldus een woordvoerster.

Volgens burgerrechtenorganisatie Privacy First, die fel gekant is tegen kentekenparkeren, gaat de uitspraak wel degelijk op voor Rotterdam. Woordvoerder Bas Filippini noemt de houding van de Maasstad 'verbijsterend’.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%