Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Michiel Stoter, bedrijfsleider van bloemist Hermsen, kan geen kerstmuziek meer horen.
Michiel Stoter, bedrijfsleider van bloemist Hermsen, kan geen kerstmuziek meer horen.
Foto: APA

Winkeliers horendol van kerstmuziek

08 JUL 2016 Chris Ververs

Arnhem - Het mag dan een druilerige zomer zijn, in het Arnhemse winkelcentrum Rijkerswoerd doen ze net alsof het december is. Het winkelend publiek wordt er al drie weken lang getrakteerd op kerstmuziek.

Horendol worden winkeliers er inmiddels van als er weer eens Let it snow door de speakers schalt. „Het lijkt op een foutje in het systeem”, lacht Janine van Hermsen Bloemen. „Maar omdat de muziek van buitenaf wordt geregeld, kunnen wij niet aan de knoppen draaien.” Op het moment dat Janine lachend haar verhaal doet, klinkt er even geen Stille Nacht . „Tsja, het komt in vlagen en dat duurt nu al weken. Niemand schijnt te weten hoe je de muziek uitzet.”

Michiel Stoter (55), bedrijfsleider van de bloemist, zucht. Hij is indirect verantwoordelijk voor de ellende. „Ik zit in het bestuur van de ondernemersvereniging en heb de muziekinstallatie aangeschaft. Dat was in januari, na de kerstdagen dus, maar ik voel me wel een beetje schuldig.”

De muziekinstallatie is geïnstalleerd in de supermarkt van Rijkerswoerd. Mood Media, dat ’muzak’ in winkelcentra over de hele wereld verzorgt, is verantwoordelijk voor de onafgebroken golf kersthits. Stoter: „We hebben al een paar keer aangegeven dat er iets niet goed gaat. Blijkbaar is het niet makkelijk om dat muziekbestandje te vervangen en bij de supermarkt weten ze niet welke stekker ze eruit moeten trekken.”

’Niet online’

Arjen Schaap van Mood Media verklaart: „Het winkelcentrum heeft geen open internet, dus de speler is niet online, waardoor de machine geen updates kon ophalen. Het systeem is blijkbaar vastgelopen en blijven hangen op kerstmuziek. Als het goed is, heeft onze monteur het probleem vandaag verholpen.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!