Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Asscher maant Nederturken tot kalmte

18 JUL 2016

DEN HAAG - Nederturken moeten het hoofd koel houden en de handen thuis. Die oproep doet minister Asscher (Sociale Zaken) aan de Turks Nederlandse gemeenschap nu de spanningen in het buitenland ook voor onrust in Nederland zorgen.

Afgelopen weekend werden bij culturele centra in Rotterdam en Zaanstad de ruiten ingegooid en vernielingen aangericht. Ook circuleren er onder meer in Amsterdam boycotlijsten met daarop Turkse ondernemers die kritisch zijn op de Turkse president Erdogan. En op sociale media circuleren foto’s met daarbij oproepen aan Erdogan-aanhangers om Gülen-aanhangers een kopje kleiner te maken.

„Conflicten of spanningen waar dan ook in de wereld zijn nooit een excuus voor intimidatie, bedreigingen of vernielingen in ons land”, zegt Asscher daarover. „Laat mensen met een andere mening met rust.”

Volgens de minister staat een speciale expertise-unit van Sociale Zaken in nauw contact met de verschillende Turkse koepelorganisaties en sleutelfiguren in Nederland. Ze bekijken hoe ze kunnen helpen om de rust in de Turks-Nederlandse gemeenschap te bewaren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.2 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.81
+ / - +0.06%