Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium


Weblogger Sebastiaan Beens heeft geluidsopnames uit de rechtbank in zijn bezit en gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis.
Weblogger Sebastiaan Beens heeft geluidsopnames uit de rechtbank in zijn bezit en gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis.
Foto: Thijs Rooimans

Persvrijheidsfonds steunt Holleeder-blogger

18 JUL 2016

UTRECHT - Blogger Sebastiaan Beens krijgt steun van het Persvrijheidsfonds in zijn zaak tegen de Nederlandse staat.

Die verbood hem een link op zijn website te plaatsen naar de geheime dossiers in de strafzaak tegen Willem Holleeder. De rechter oordeelde afgelopen april dat Beens de op zijn site geplaatste links naar de verklaringen van 'topcrimineel' Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid moest weghalen.

Volgens het OM kan het onderzoek naar Holleeders betrokkenheid bij liquidaties ernstig in gevaar komen als potentiële getuigen voor hun verhoor op internet kunnen lezen wat er is verklaard. De rechter was het daarmee eens: Beens moest de link verwijderen en kreeg een publicatieverbod voor alle informatie uit het strafdossier.

Beens ging in beroep tegen deze uitspraak. Het Persvrijheidsfonds heeft besloten Beens te steunen ,,omdat het zeer ruim geformuleerde publicatieverbod een beperking kan vormen op het uitoefenen van het vak van journalist”.

Volgende week wordt meer duidelijk over het vervolg van de procedure in hoger beroep.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%