Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Malik Azmani (VVD).
Malik Azmani (VVD).

VVD: Boycot foute Turken

24 JUL 2016 Lise Witteman

Den Haag - De overheid moet Turkse organisaties die banden onderhouden met ’extremisten, terroristen en islamitisch fascisten’ de rug toekeren.

Dat stelt VVD-Kamerlid Malik Azmani naar aanleiding van de berichtgeving in De Telegraaf over het aandeel extremistische moslims in het Nederlandse pro-Erdogankamp.

Zo stond de Hamas-fondsenwerver Amin Abou Rashed, bijgenaamd ’Abou Eenarm’, vorige week zaterdag in de voorste gelederen van de Turkse pro-Erdogan demonstratie in Rotterdam.

Koffers pakken

Wat de liberaal betreft kunnen Nederturken die elkaar oproepen Nederland te zuiveren van Gülen-sympathisanten, beter een enkeltje Istanbul kopen. „Niemand dwingt je in Nederland te blijven”, aldus Azmani. „Nederland zou beter af zijn als dit soort types zijn koffers pakt.”

Maar ook vindt hij dat de Nederlandse overheid duidelijk stelling moet nemen: Niet meer in gesprek gaan met Turkse organisaties die banden hebben met dubieuze figuren, laat staan deze nog subsidie verstrekken.

„De tijd van pappen en nathouden is voorbij”, zegt Azmani. „Dit zijn geen echte gesprekspartners. Minister Asscher (Sociale Zaken) moet daarin niet naïef zijn.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 529.06
+ / - +0.2%