Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Huseyin Baybasin
Huseyin Baybasin
Foto: onbekend

’Gangster’ Baybasin in allerijl overgeplaatst

26 JUL 2016 Mick van Wely

Vught - De tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin is vannacht in allerijl overgeplaatst naar Vught. Dit gebeurde omdat een vliegtuig met de tekst ’Free Baybasin’ over de gevangenis in Heerhugowaard vloog. Hij zat hier vast.

Dat bevestigt zijn advocaat, Adèle van der Plas aan De Telegraaf. Baybasin is een van de bekendste tot levenslang veroordeelden in Nederland. De Koerdische zakenman werd in 2002 veroordeeld voor moord en drugshandel. Zijn veroordeling is omstreden omdat het bewijs zou rammelen.

„Een sympathisant van hem vloog dit weekend in een vliegtuig met daaraan een lint met de tekst ’Free Baybasin’ over de PI Heerhugowaard. Dat leidde tot wat commotie. Vannacht is Baybasin ineens weggevoerd. Ik weet niet eens waar hij nu zit. Of in de gewone PI Vught of de zwaarbeveiligde EBI in Vught”, aldus zijn advocaat. Ze is boos omdat Baybasin nog nooit een vluchtpoging heeft ondernomen.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt de overplaatsing. Baybasin is vanwege een ’veiligheidskwestie’ overgeplaatst naar de reguliere PI in Vught, meldt een woordvoerder.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.4 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%