Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bart Visser
Bart Visser

Foutengala rond Bredase advocaat

30 JUL 2016 Mike Muller en Mick van Wely

BREDA - Een Bredase advocaat ligt zwaar onder vuur vanwege wanbeleid. Er loopt een groot aantal klachten en procedures tegen de inmiddels geschorste strafpleiter Bart Visser. Zo verzweeg de advocaat in een zaak waarin hij optrad dat hij een relatie met een cliënt had.

Er zijn weinig advocaten die het zo bont hebben gemaakt als Visser. Er zijn volgens de deken van de Orde van Advocaten in Zeeland/West-Brabant tot dusver zeker tien tuchtrechtelijke uitspraken tegen Visser gedaan. Het Hof van Discipline spreekt van een ’omvangrijk tuchtrechtelijk verleden’ in de laatste zaak tegen Visser.

,,Dit is meer dan ik bij 99,9 procent van mijn baliegenoten heb. Dit is een beetje te veel”, zegt deken Emilie van Empel, met enig gevoel voor understatement. Naast deze tien zaken zijn er volgens Van Empel nog drie klachten in onderzoek. „Van zeker één klacht sluit ik niet uit dat deze naar de Raad van Discipline gaat.” Hoeveel van de tien tuchtrechtelijke klachten gegrond zijn verklaard, kan de deken niet zeggen. „De voorzitter had de lijst van uitspraken voor zich tijdens de zitting in de recente schorsingszaak tegen Visser. Dat gebeurt niet als ze ongegrond zijn.”

Weet u meer? Mail ons!

Lees verder: Zeker tien tuchtrechtelijke zaken

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%