Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Antieke Rolls Royce van showroom naar sloper

26 AUG 2016

VALKENSWAARD - Minder dan drie kilometer heeft de Zwitserse koper kunnen genieten van zijn nieuwe aanwinst, een Rolls Royce Phantom III uit 1936. Amper weggereden uit de showroom van Retrolegends in Valkenswaard lag de antieke auto vrijdagmiddag rond 15.30 uur total-loss in de berm van de nabijgelegen N396.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Door nog onbekende oorzaak raakte de Zwitserse eigenaar met zijn Range Rover van de weg, waardoor ook de trailer met de Rolls Royce in de berm belandde. De Zwitser en zijn bijrijder bleven ongedeerd, al moest de laatste ter controle naar het ziekenhuis.

Verkoper Henny Kennis van Retrolegends is zeer begaan met de vernielde oldtimer. Hij kocht hem van de vijfde eigenaar in Portugal en verkocht hem door aan de Zwitser. ,,Je kunt wel zeggen 'verkocht is verkocht', maar het is eeuwig zonde'', aldus de handelaar in bijzondere auto's. Of de auto tijdens het transport verzekerd was, is hem niet bekend. De handelswaarde varieert van 50.000 euro tot vraagprijzen op internet boven de 200.000 euro. Het zal volgens Kennis moeilijk worden de historische auto op te knappen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.1 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 518.77
+ / - -0.94%