Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Paul Tang
Paul Tang
Foto: Hollandse Hoogte

Paul Tang overweegt lijsttrekkerschap PvdA

02 SEP 2016

DEN HAAG - De leider van de PvdA in het Europees parlement, Paul Tang, overweegt zich in de strijd te gooien voor het lijsttrekkerschap van de PvdA. Een woordvoerder van hem bevestigt berichtgeving hierover in de Volkskrant van vrijdag.

Eerder meldde minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken al na te denken over het lijsttrekkerschap. Diederik Samsom wil de kar opnieuw gaan trekken voor de PvdA bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die voor maart gepland staan.

Tang zegt in de krant te vrezen dat het ,,linkse geluid" van de partij onvoldoende gehoord zal worden als het een tweestrijd wordt tussen Samsom en Asscher. Hij denkt dat ze niet genoeg afstand kunnen nemen van het huidige kabinetsbeleid.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is onder de kiezers populair, maar hij wil niet meedoen als Samsom zich opnieuw kandidaat stelt.

Bij de PvdA kunnen zich tot en met 24 oktober kandidaten voor het lijsttrekkerschap melden. Een maand later volgt een ledenraadpleging (als er meerdere kandidaten zijn) waarvan het resultaat op 9 december bekend wordt gemaakt.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.0 °C
N2
Beurs AEX
AEX 516.67
+ / - -0.57%