Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Ruben Koops

Poederbrief voor Amsterdamse politica

02 SEP 2016 Ruben Koops

Amsterdam - Buurtpolitica Münire Manisa van de PvdA in Nieuw-West heeft vandaag een poederbrief op haar werk ontvangen en is onder politiebegeleiding vertrokken van haar kantoor in Nieuw-West.

De politie wil niet zeggen of het poststuk, dat ongevaarlijk poeder bevat, naar het bestuurscommissielid persoonlijk is gestuurd, of dat het kantoor - een incassobureau - de ontvanger was. Wel zegt Manisa (27) eerder deze week ook al bedreigd te zijn.

Tegen AT5 verklaart Manisa dat er ook een briefje bij zat met de tekst: ‘jij bent onze vijand’. Munire Manisa is een PvdA-politica van Turkse afkomst die zich gisteren nog uitsprak in de discussie tussen aanhangers van Erdogan en aanhangers van geestelijke Gülen in Amsterdam. Volgens haar doet het stadsbestuur te weinig aan de opvang van kinderen op door Gülen geïnspireerde scholen.

Volgens burgemeester Eberhard van der Laan valt het in Amsterdam wel mee met de spanningen tussen Gülen en Erdogan aanhangers. Sinds de poging tot staatsgreep zijn 18 aangiftes gedaan, volgens de burgemeester is het in Rotterdam en Deventer veel onrustiger.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%