Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Amsterdammer doet alsnog aangifte na zien beelden

Treitervlogger (17) vast voor mishandelen fietser

12 SEP 2016

Zaandam - Een 17-jarige Zaandammer is maandag aangehouden voor de mishandeling van een man op een fiets, die te zien is in één van de ’treitervlogs’ van overlastgevende jongeren uit de Zaanse wijk Poelenburg. Het slachtoffer, een 33-jarige Amsterdammer, deed zaterdag aangifte.

Foto: YouTube

De man had zich herkend op een YouTube-filmpje van 7 augustus van treitervlogger Ismail Ilgun, die zelf filmde hoe één van de jongeren een flinke tik uitdeelt aan een man op een fiets. Hij besloot alsnog aangifte te doen.

Op basis van deze aangifte, de videobeelden en rechercheonderzoek, is de 17-jarige Zaandammer maandagochtend gearresteerd.

Bedreiging

De politie onderzoekt ook de aangifte die het Zaanse raadslid Juliette Rot heeft gedaan van bedreiging door leden van de overlastgevende groep jongeren. Daarnaast lopen er op basis van vlogbeelden nog enkele andere onderzoeken, zoals naar het bekladden van de supermarkt waar de groep zich vaak ophoudt.

Met cameratoezicht, optreden tegen samenscholingen, mogelijke gebiedsverboden en extra surveilleren willen de gemeente Zaanstad, de politie en het Openbaar Ministerie de overlast van de groep jongeren in de wijk Poelenburg aanpakken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%