Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

’Integratiebeleid niet van toepassing op tuigvloggers’

12 SEP 2016

AMSTERDAM - Integratiebeleid biedt geen soelaas voor de overlastgevende Turks-Nederlandse jongeren in Zaandam. Dat stelt minister Asscher van Sociale Zaken, die ook integratie in zijn portefeuille heeft.

De PvdA-bewindsman noemt het ‘stuitend’ dat er zelfs een gemeenteraadslid door de groep is bedreigd. Maar volgens hem heeft dat „niet zoveel” te maken met de al dan niet mislukte integratie van de jongeren. Asscher: „Hun achtergrond is geen excuus om zich zo te gedragen. De oplossing moet dan ook niet komen van integratiebeleid, maar van handhaven.”

De gemeente Zaanstad heeft inmiddels besloten tot meer toezicht in de Zaandamse wijk waar de overlast plaatsvindt. Dinsdag is er ook een gesprek tussen bewoners van de wijk, de politie en de gemeente.

Premier Rutte sprak zich vrijdag ook al uit over de jongeren in Zaandam. Hij noemde die groep toen ‘tuig van de richel’. Beide bewindspersonen zien geen link met de spanningen tussen de Turks-Nederlandse groepen sinds de mislukte coup in Turkije. Daarover wordt dinsdag in de Tweede Kamer gedebatteerd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.7 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%