Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Jeroen Dijsselbloem
Jeroen Dijsselbloem
Foto: ANP

Dijsselbloem wil weer op kieslijst PvdA

13 SEP 2016

Den Haag - Jeroen Dijsselbloem, momenteel minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, wil na de verkiezingen in 2017 voor de PvdA de Tweede Kamer in.

Dijsselbloem is niet de enige PvdA-bewindspersoon die de Kamer in wil. Ook minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) willen dat. PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) liet eerder weten alleen terug te willen keren in het kabinet en niet in de Kamer. Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en zijn collega Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) komen ook niet terug in het parlement.

Staatssecretaris Martin Van Rijn liet aan deze krant weten niet in Tweede Kamer terug te willen komen. Wel is hij eventueel opnieuw beschikbaar als staatssecretaris of minister in een nieuw kabinet. „Ik heb mezelf afgevraagd: waar zit mijn eigen kracht. Ik ben een betere staatssecretaris dan Kamerlid.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%