Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Persbureau van Eijndhoven

NHTV beëindigt samenwerking Diederik Stapel

13 SEP 2016

BREDA - Diederik Stapels werkzaamheden bij de NHTV zijn al na een week beëindigd. Dat heeft de Bredase hogeschool dinsdag bekendgemaakt. Het college van bestuur besloot daartoe na een oproep van de medezeggenschapsraad.

Stapel werd vorige week als consultant aangesteld. Hij zou beleidswerkzaamheden gaan verrichten. De oud-universitair docent heeft jarenlang onderzoeksresultaten vervalst.

De aanstelling bij de NHTV leidde al meteen tot ophef. De medezeggenschapsraad wist het college van bestuur te overtuigen „dat er bij veel medewerkers binnen de hogeschool onvoldoende vertrouwen is in de samenwerking”. Daardoor is samenwerking niet productief, vindt de schoolleiding.

Als hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Tilburg raakte Stapel in 2011 in opspraak door een fraudezaak. Hij bleek op grote schaal wetenschappelijke onderzoeksgegevens te hebben vervalst om zo de door hem gewenste resultaten te krijgen. In 2014 werkte de voormalige hoogleraar korte tijd voor de Tilburgse Fontys Hogeschool.

Stapel zei in het radioprogramma Dit is de Dag het droevig te vinden nu weer te zijn ontslagen. „Ik was blij met de nieuwe baan. Ik ben zelf door bestuursvoorzitter Hein van Oorschot benaderd, maar helaas.” Stapel wilde graag in gesprek met de medewerkers die geen vertrouwen in hem hebben, maar die hadden daar geen behoefte aan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.1 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 528.5
+ / - +0.14%