Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Amokmakers Zaandam weer vrij

13 SEP 2016

ZAANDAM - Acht van de negen Zaandammers die maandagavond werden opgepakt voor de onrust in de wijk Poelenburg, zijn dinsdagmiddag vrijgelaten. Twee van hen moeten binnenkort voor de rechter verschijnen, twee anderen kregen een zogeheten OM-strafbeschikking, waarbij het openbaar Ministerie zelf een straf oplegt zonder tussenkomst van een rechter. Voor beiden gaat dat om een bedrag van 600 euro. Vier anderen hebben een boete gekregen.

De verdachten werden opgepakt voor het schenden van het samenscholingsverbod, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, belediging van een politieagent en het rijden zonder rijbewijs.

In de Zaandamse wijk is het al enige tijd onrustig door overlastgevende jongeren.

De negende arrestant is een negentienjarige Zaandammer. Hij is dinsdagochtend in zijn woning aangehouden voor opruiing en zit nog vast. De politie nam in het huis tijdens een doorzoeking onder andere digitale gegevensdragers in beslag. Het gaat om de vlogger Ismail Ilgun, die video's op YouTube publiceerde van jongeren die voor de overlast zorgen. De politie wil dit niet bevestigen.

De wijk Poelenburg kwam recent in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij een supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren. Het personeel zou vanwege de intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten hebben er last van. Ook agenten worden intimiderend bejegend.

Het Openbaar Ministerie heeft een speciale officier van justitie belast met de afdoening van strafbare feiten die in de wijk worden gepleegd.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.52
+ / - -0.03%