Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Asscher houdt maandag ’bijeenkomst’

15 OKT 2016

Vicepremier Lodewijk Asscher organiseert maandag om vijf uur een bijeenkomst in een Amsterdamse school waar hij ’in gesprek zal gaan over de toekomst van Nederland’. Dat bericht de politiek assistent van de PvdA’er, waarmee waarschijnlijk wordt gedoeld op zijn kandidaatstelling voor het lijsttrekkerschap van de sociaaldemocraten.

De twijfelende Asscher laat al maanden boven de markt hangen of hij inderdaad wil opgaan voor het leiderschap van de PvdA. In zijn partij werd donderdag bevestigd dat hij inderdaad een poging gaat wagen. Maandag zou het zover zijn.

In een bericht van de politiek assistent van de minister wordt gerept van een ’bijzondere bijeenkomst’ aanstaande maandag op een school in Amsterdam, het voormalige bolwerk van de PvdA. „Eindelijk is het dan zo ver!”, zo leest het bericht. En: „Het zat er al een tijdje aan te komen.” In de uitnodiging worden mensen opgeroepen om met Asscher ’in gesprek te gaan’ over de toekomst van Nederland. „Mis het niet. Want jij wilt toch ook later kunnen zeggen: ik was er bij.”

De genodigden worden opgeroepen ’zoveel mogelijk mensen mee te nemen’.

Met een strijd om het leiderschap hoopt de kwakkelende PvdA haar populariteit weer op te krikken. Momenteel schommelt de partij rond de tien zetels, terwijl bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen nog 38 zetels werden behaald.

Andere kandidaten zijn huidige leider Diederik Samsom en Kamerlid Jacques Monasch.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.6 °C
Z1
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - 0.0%