Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

Warmlopen voor isolatie woning

17 OKT 2016 Alexander Bakker

Den Haag - Onder het motto ‘energie besparen doe je nu’ moeten huiseigenaren warmlopen om hun woning te isoleren. Minister Blok (Wonen) lanceert vandaag een nieuw offensief waarmee hij meer bekendheid wil geven aan de subsidie en een gunstige lening.

Terwijl het kabinet miljarden spendeert aan gigantische windmolenparken en andere ‘duurzame’ projecten, laat de Nederlander in eigen huis de makkelijkste oplossing om energie te besparen links liggen: isolatie.

Uit onderzoek, in opdracht van minister Blok, blijkt dat 60 tot 70 procent van de Nederlanders de voordelen van isolatie voor de eigen portemonnee te laag in schat. Van de ruim duizend ondervraagden wist bovendien een kwart van het bestaan van de isolatiesubsidie.

Het nieuwe isolatie-offensief moet daar verandering in brengen. Met in de hoofdrol een gebreide ‘tochthond’ en ’tochtslang’ wordt er de komende drie jaar aandacht gevraagd voor isolatie van daken, ramen, gevels en vloeren. Op de website energiebesparendoejenu.nl krijgen mensen advies over de kosten, opbrengsten en informatie over de subsidie en een goedkope lening.

De subsidieregeling ging midden september van start. Er is een bedrag beschikbaar van 60 miljoen euro, genoeg om een kleine 30.000 huizen van ongeveer 20 procent subsidie te voorzien. Woningbezitters moeten daarvoor wel twee verschillende isolatiemaatregelen in een keer nemen. Daar bovenop kunnen mensen nog geld van de overheid krijgen voor isolerende deuren en kozijnen van driedubbel glas.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.52
+ / - -0.26%