Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Foto: ANP

Asscher gaat voor trots en sociaal Nederland

27 OKT 2016

ROTTERDAM - Lodewijk Asscher maakt zich zorgen over de toekomst van Nederland. Met zeven nieuwe spelregels wil hij hier verandering in brengen als hij leider van de PvdA wordt. Hij wil er een trots en sociaal Nederland van maken.

„Ik wil een sterke overheid die krachtige burgers de ruimte geeft”, zo zegt Asscher donderdag in een ingezonden stuk in het AD.

De zeven punten in het plan van Asscher zijn: eerlijke belastingen, een ander Europa, goed werk, kwaliteit van het bestaan, solidair in een onveilige wereld, toekomst voor ieder kind en de open samenleving.

De vicepremier zegt dat de VVD zijn ware gezicht laat zien nu de verkiezingen in aantocht zijn. De partij predikt volgens Asscher hyperflexibiliteit. „De gewone werknemer mag het in zijn eentje uitzoeken. Ik zie dat als verraad van de middenklasse. Ik sta voor een positief alternatief, een scherpe progressieve koers met andere eerlijke spelregels”, aldus Asscher.

Asscher stelt dat Europa ’radicaal moet veranderen’. „De EU werkt te veel voor grote ondernemingen en tegen werknemers.” Hij zegt dat het logisch is dat burgers boos zijn op de overheid. Zo moet de arbeidsmigratie volgens hem aan banden worden gelegd. „Nu kost een Roemeense bouwvakker door Europese regels een paar honderd euro minder dan een Nederlander.”

Asscher zegt vertrouwen in zijn plan te hebben, maar vraagt wel om steun. „Het kan alleen als we het samen doen, als we de solidariteit terugbrengen. Daarom wil ik lijsttrekker worden van de PvdA.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%