Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Actieplan moet promoveren stimuleren

29 OKT 2016

UTRECHT - Promoveren wordt in Nederland steeds moeilijker. Dat concludeert het Promovendi Netwerk Nederland (PNN). De belangenorganisatie heeft daarom een actieplan met vijf concrete maatregelen opgesteld om verdere afbraak van het huidige promotieklimaat te voorkomen.

,,Dubieuze contracten rukken op en de begeleiding van promovendi gericht op onderwijs en carrière buiten de wetenschap is nog niet op orde'', zegt voorzitter Rolf van Wegberg. ,,In ons actieplan stellen we daarom onder andere normen voor contracten en onderwijsbelasting voor. Daarnaast willen we dat alle promovendi in staat worden gesteld om 3 tot 6 maanden buiten de universiteit praktische werkervaring te kunnen opdoen, zonder dat dit ten koste gaat van hun onderzoekstijd.''

Het PNN hoopt hierbij op steun van de Nederlandse organisatie voor het versterken van de maatschappelijke positie van het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek VSNU, van universiteiten en van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.22
+ / - -0.08%